• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  You are here

  Чудо става с имотите по Черноморието

  Дата: 
  10.08.2021
  Категория: 
  Имотен пазар

  Изключително голяма активност има в пазара на недвижими имоти. Интересът е към ваканционния сектор, където инвестицията се прави с цел имотът да бъде ползван за почивка целогодишно.

  Предлаганите жилища в Созопол, вече са купени. Това коментира Диана Иванова, управител на агенция за недвижими имоти в Бургас пред БНР. „Доста горещо е това лято и на пазара на недвижими имоти, както за цените, така и за сделките. Има голяма активност не само на пазара на градски имоти в Бургас - както за готови апартаменти, така и за всички проекти, които са в етап на строителство.

  Това, което е изключително интересно е, че във ваканционния сектор - в Созопол, в Несебър, в района на Поморие, при комуникация с нотариалните кантори там можем да кажем, че има бум на имотни сделки, обясни тя. При определянето на цените на жилищата има значение дали апартаментът и сградата са готови, ако е ново строителство. От значение е и в какъв район са. За ваканционни имоти от затворен тип в комплекс, важно е нивото на поддръжка, обслужване и управление на имота. Това, което най-много се котира e в диапазона от 800 до 1200 евро за квадратен метър. Има и сделки на по-високи цени, както и по-изгодни. Малки апартаменти в не особено добре поддържани комплекси. Тази изгодност , която виждат клиентите ги провокира да купят жилище и в такива комплекси, посочи Иванова. Руснаците в момента са по-скоро в позицията на продавачи. Купувачите са ни основно българи, в редки случаи има и чужденци от Европейския съюз. Затова казвам, че са основно българи, някои от тях живеят и работят в чужбина, но искат да си инвестират парите в България. това, което предпочитат клиентите е апартаментът да е завършен и да е с обзавеждане. Има имоти в момента, които са на изключително изгодни цени. Причината е, че те са от вторичния пазар, не са ново строителство", допълни Диана Иванова.

  Източник: 
  Блиц

  Други новини

  Новини

  Какво е професионалният брокер според НСНИ

  16 July, 2021
  Позиция опровержение по статия във вестник „Капитал“

  За НСНИ

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  Виж на картата