• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  You are here

  Нови складове строят в столицата

  Дата: 
  29.06.2021
  Категория: 
  Имотен пазар

  Ще започнат 105 хил. кв. м

  Логистични компании движат пазара

  Да започне строителството на нови 105 хил. кв. м складови площи в района на София е планирано през 2021 г. Търсенето на логистични площи под наем в близост до града от компаниите в сферата на електронната търговия и обслужващите ги куриерски фирми ще продължи. Български компании, търсещи консолидация на складовите си пространства, имат повишен интерес към покупка на земя и строителство на собствени площи, посочват от консултантска компания на пазара на имоти.

  Търсенето на складове под наем се формира основно от логистични компании (42%), онлайн търговци (32%), мебели и стоки за дома (10%), фармация (8%) и производство (7%).

  Средните наеми за клас А складови площи в София с добра локация и изградена инфраструктура запазват нивата си между 4,7 и 5,2 евро за кв. м на месец. Наемите на складове клас В също остават непроменени на ниво от средно 2,7 евро на кв. м за месец.

  “В България се създадоха добри възможности за разширение на дейността на вече присъстващи на пазара индустриални производства, както и за привличане на нови. Положителен знак е, че стратегически инвеститори разглеждат местното си присъствие не от гледна точка на съкращаване на разходи, а през призмата на потенциална синергия между производствени операции. Това дава индикация, че страната ни е конкурентна като наличност на талант и търсени специфични умения”, посочват консултантите.

  Източник: 
  в. Труд

  Други новини

  Новини

  Какво е професионалният брокер според НСНИ

  16 July, 2021
  Позиция опровержение по статия във вестник „Капитал“

  За НСНИ

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  Виж на картата