• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  You are here

  Мартин Кателиев, "Матекс": Професионалният регистър засилва конкурентността между брокерите

  Дата: 
  03.06.2021
  Категория: 
  НСНИ

  Визитка: "Матекс" е водеща, амбициозна компания, която е успешно наложена като надежден и отговорен партньор в бизнеса с недвижимите имоти. Oснована e през 2006 г., като резултат от дългогодишния професионален опит на Мартин Кателиев (25+ години) в консултирането и покупко-продажбата на жилищни и бизнес имоти.

  Г-н Кателиев, кои са основните предизвикателства и проблеми в сектора с услуги при сделки с недвижими имоти?

  Голямото предизвикателство за сектора е липсата на законова рамка, която да разпише правилата за работа в нашата професия. По този начин ще се отстранят и лоши практики, които отблъскват потребителите, като същевременно ще укрепим имиджа на нашия бранш.

  Как могат да бъдат преодолени тези проблеми, според Вас?

  Само с общи усилия на всички в бранша може да преодолеем тези наболели проблеми. И това минава задължително през членство в НСНИ, общи професионални стандарти, отговорност и избягване конфликт на интереси, философия на работа, насочена към потребителите на нашата услуга.

  Какви са ползите от съществуване на Професионален регистър на агенциите, брокерите и агентите на недвижими имоти за потребителите и компаниите?

  Ползите за потребителите от Регистъра са безспорни. Значително се намалява рискът от евентуални измами от страна на брокери и лица извършващи нерегламентирано тази дейност. Освен това, клиентът има възможност да направи правилния избор от списъка с агенции професионалисти, които отговарят на критериите му за коректност и компетентност. Избягва се и рискът от попадане на фалшиви обяви.

  Какви проблеми може да реши Професионалният регистър?

  Основните ползи са много, но бих искал да акцентирам върху най-важните:

  • Утвърждават се ясни правила на участниците в имотния пазар.

  • Засилва се конкурентността между агенциите и клиентът може да направи информиран избор на кого да се довери.

  • Затвърждават се високите стандарти на качество и доверието в нашия бранш.

  • Рисковeте са минимален брой потребителите да срещнат некоректно обслужване, липса на професионализъм и несъществуващи обяви.

  Какви са ползите от членство в Регистъра за Вашата компания?

  В "Матекс" сме благодарни, че имаме възможност да присъстваме в Професионалния Регистър, заедно с колеги, които са доказани професионалисти. Надяваме се потребителите да се доверят на Регистъра и да го преглеждат преди да направят своя информиран избор!

  Източник: 
  НСНИ

  Други новини

  Новини

  За НСНИ

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  Виж на картата