• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  You are here

  Годишните награди на БТПП събраха видни представители на бизнеса, властта и дипломацията в България

  Дата: 
  05.12.2019
  Категория: 
  Имотен пазар


   

  На бляскава церемония в София хотел „Балкан“ бяха раздадени Годишните награди на Българската търговско-промишлена палата.

  Като най-старата и безспорно утвърдена бизнес организация в страната, БТПП пази усърдно своите традиции и неслучайно за вече 26-и път подготви и раздаде призове  за постиженията на фирми и партньори, работили за развитието на бизнеса в България.

  Палатата има над 50 000 членове, поддържа постоянни контакти с българското правителство, както и с бизнес организации от цял свят. Неслучайно Годишните награди събраха на едно място видни представители на бизнеса, управлението на България, различни неправителствени организации, дипломатически мисии и, разбира се, медии.

  Специални гости на Палатата бяха вицепремиерът Марияна Николова и министърът на туризма Николина Ангелкова, които се включиха и в церемонията по награждаването.

  В своята встъпителна реч председателят на БТПП Цветан Симеонов отбеляза, че всеки ден всички ние доказваме атрактивната страна на България като място за правене на бизнес и инвестиции. На свой ред Марияна Николова подчерта: «Днес можем да кажем уверено, че ситуацията в страната е стабилна и предвидима.»

  Именно Николова връчи наградата на „Камбро Озай БГ“ ЕООД, гр. Шумен, отличено на първо място в категория „Топ 100 Фирми, класирани по изменението на приходите от продажби, максимална печалба и максимална рентабилност на активите, собствения капитал и приходите от продажби през 2018 г.“ - бронзова статуетка „Хермес“, дело на Ставри Калинов, и грамота.

  „Байер-Бг“ ЕООД, гр. Ардино, зае заслужено първото място в категория „Топ 100 Фирми, класирани по изменението на приходите от продажби и максимална печалба на приходи и на собствен капитал през 2018 г.“ - награда  бронзова статуетка „Хермес“ и грамота, връчени от председателя на Палатата Цветан Симеонов.

  „АМС“ ООД, гр. Кърджали бе отличено в категория „ТОП 100 Фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2018/2017 г.“, а „Н Ауто София“ ЕАД зае първото място в категория „ТОП 100 Фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2018 г.“.

  Министър Ангелкова връчи наградния плакет и грамотата на „Бюро патенти и търговски марки Божинов и Божинов“ ООД, отличено на първо място в категория „ТОП 100 Фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. приходи от продажби през 2018 г.“ , а главният секретар на Палатата Васил Тодоров удостои с приз  „Баумакс България“ ООД, на първо място в категория „ТОП 100 Фирми, класирани по изменението на печалбата 2018/2017 г.“. Красимир Дачев, зам.-председател на БТПП, връчи плакет и грамота на „Геотехмин“ ООД, на първо място в категория „Топ 100 фирми, класирани по ефективност на човешкия капитал през 2018 г.“  

  „Национално сдружение недвижими имоти“ бе отличено с първото място в категория „Браншови организации – за принос при постигане целите и задачите на БТПП“наградата  бронзова статуетка „Хермес“,  а „Търговско-промишлена камара – Пловдив“ оглави категорията „Регионални търговско-промишлени палати (камари) в системата на БТПП – за принос при постигане целите и задачите на БТПП”.

  Нейно превъзходителство г-жа Пуджа Капур, извънреден и пълномощен посланик на Република Индия, бе отличена в категория “Посланик”  за заслуги към развитието на дипломатическите отношения между Република България и Република Индия и за приноса си в постигането на целите на БТПП, а г-н Фам Туан Хуин, ръководител на търговския отдел към Посолството на Социалистическа република Виетнам в София получи бронзова статуетка „Хермес“ и грамота в категория Търговски представител за изключителния му принос за активирането на икономическото сътрудничество между Република България и Социалистическа Република Виетнам.

  Разбира се, БТПП не пропусна да отбележи и приноса на родните медии: телевизия „Bulgaria ON AIR” оглави кагегория «Медия» за обективно представяне ролята на БТПП, за отразяване на позициите на членовете й по актуални проблеми и редовно излъчване на новини от ежедневната дейност на БТПП“, а Наталия Ганчовска от Българското национално радио бе отличена в  категория „Журналист“ за обективно отразяване на позициите на БТПП и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита.  

  Специална благодарност БТПП изказва на партньорите си в събитието: «Геотехмин» ООД, «Национална бизнес мрежа» и «Атрадиус».

  Дружеството „Геотехмин“ е създадено през 1990 г., като за близо три десетилетия успява да се превърне в една от водещите бизнес групи в икономиката на България. „Геотехмин“ ООД е основното дружество в групата, която развива дейност в различни бизнес направления:  миннодобивна индустрия, строителство и инфраструктура, търговия, енергия и околна среда, недвижими имоти и инвестиционни проекти, услуги и селското стопанство. В основата на успеха на „Геотехмин“ е дългосрочната бизнес стратегия, екипът от професионалисти в различни области, прилагането на иновации и социалната отговорност. Като отговорен инвеститор и работодател, управителят на „Геотехмин“ проф. дтн инж. Цоло Вутов насочва значителни средства за модернизация и иновации, реинвестиране в перспективни бизнес направления, както и в образованието и мотивацията на служителите. „Геотехмин“ се стреми да допринася за икономическия растеж и устойчивото развитие на регионите и страната.

  Сдружението „Национална бизнес мрежа“ допринася активно за развитието на дейността на своите фирми - членове, като им предоставя преференциални услуги, включени в специализиран бизнес пакет, предлагащ безплатни консултации по юридически, данъчни, финансови, счетоводни въпроси и др. Насочили усилията си за предоставяне на възможности за развитие и разширяване на В2В партньорства, с идеите си „Национална бизнес мрежа“ помага на членовете си да са конкурентоспособни в средата на бързоразвиващите се бизнес условия.

  „Атрадиус“ са вторият по големина застраховател на търговски вземания в света, с представителство в над 50 държави и годишни приходи от 1.8 милиарда евро. Компанията има над 90 години опит в застраховането на търговски вземания и база данни за над 240 милиона купувачи по света.

   

  ИСТОРИЯ на Годишните награди на БТПП

   

  Поздравителни адреси ТУК и ТУК

   

   

   

   

  Източник: 
  БТПП

  Други новини

  Новини

  Среща с представители на търговските мисии в България

  28 Януари, 2020
  По инициатива на Съвета на браншовите организации при БТПП

  Ръст от 6% в сделките за недвижими имоти в София през 2019 г.

  24 Януари, 2020
  Няма особена промяна от последните няколко месеца от 2019 г. в сравнение с началото на тази

  Жилищният пазар в България през 2020 г.: Купувачите ще властват

  23 Януари, 2020
  Собствениците на стари жилища да са внимателни при оценяването на имота си заради повишеното предлагане

  Как да се защитим от инфлация и да реализираме доходност?

  22 Януари, 2020
  Имотите са една от малкото инвестиции днес, които могат да ни защитят от инфлация

  602 млн. лв. приходи от наеми за година у нас

  10 Януари, 2020
  Това показват данни на Националната агенция по приходите (НАП)

  Наемите на имоти - държавна собственост ще се определят на пазарен принцип

  2 Януари, 2020
  Това ще става на база оценка от независим оценител

  НСНИ в края на 2019 г. - бюлетин

  31 Декември, 2019
  Бюлетин на НСНИ за 2019 г.

  С луд купон бургаските брокери изпратиха поредна успешна година

  17 Декември, 2019
  За 27-и път бургаските брокери, членове на НСНИ, се събраха, за да отпразнуват края на годината

  Брокери с големи сърца отново дариха средства за повишаване на успеха на деца от институции

  9 Декември, 2019
  За втора поредна година РС на НСНИ в Бургас участва в проект „Шестица – жълтица“

  Очаква се спад на търсенето на имоти в София

  6 Декември, 2019
  Очаква се обаче до две-три години за първи път в историята на града населението да започне да спада

  Годишните награди на БТПП събраха видни представители на бизнеса, властта и дипломацията в България

  5 Декември, 2019
  „Национално сдружение Недвижими имоти“ бе отличено с първото място в категория „Браншови организации"

  Кои чужденци ще могат да купуват земеделска земя у нас

  25 Ноември, 2019
  От 2020 г. граждани на Европейския съюз (ЕС) ще могат да купуват българска земеделска земя

  България е сред държавите в ЕС с най-голям годишен ръст на строителната продукция през септември

  20 Ноември, 2019
  Лидер е Румъния с увеличение от почти 29%, следвана от Унгария с почти 18%.

  Ново иновативно онлайн приложение на Банка ДСК за всички потребители с оферта за ипотечен кредит

  18 Ноември, 2019
  Така процесът по получаване на ипотечен кредит става много по-бърз и удобен за клиентите

  100% от земеделските и горски територии с кадастър

  14 Ноември, 2019
  Това ще се случи до края на 2019 г., заяви заместник-министър Валентин Йовев

  Ръст в търсенето на по-големи имоти и повишен интерес към жилищното кредитиране

  13 Ноември, 2019
  Основно се търсят 3-стайни жилища над 90 кв. м., показва анализ на Пощенска банка

  Общината внася закон за презастрояването на София

  13 Ноември, 2019
  Прeдлoжeниe зa прoмeни в ЗУТ, Зaкoнa зa уcтрoйcтвo и зacтрoявaнe нa Cтoличнa oбщинa и някoи нaрeдби

  Кристофор Павлов: На пазара в София има значителен дял надценени жилища

  12 Ноември, 2019
  Tези нива са далеч от третото тримесечие на 2008 г.

  Ръст от 60% при готовите жилищни сгради

  11 Ноември, 2019
  Строят се най-много двустайни жилища

  Бъдещата индустриална зона край Варна е възможност за развитие

  5 Ноември, 2019
  Проектът за новата индустриална зона на Варна в момента се разглежда в МОСВ

  Скиците за имоти вече са безсрочни

  4 Ноември, 2019
  С 30% по-евтини са кадастралните електронни услуги

  Добромир Ганев: Имотният пазар е стабилен, добър и прогнозируем

  31 Октомври, 2019
  Благодаря на екипа на в. „Строител“, че дава трибуна за изявите на НСНИ

  Обръщение на инж. Александър Лазаров, Laris MLS

  30 Октомври, 2019
  По случай Професионалния празник на брокерите и агентите на недвижими имоти

  Обръщение на Добромир Ганев, председател на НСНИ

  30 Октомври, 2019
  По случай Професионалния празник на брокерите и агентите на недвижими имоти

  Инвестиции и пари - какво става на пазара на недвижими имоти?

  25 Октомври, 2019
  За ипотечните кредити, падането на лихвите, какви са спекулациите по темата инвестиции и пари

  Обзор на КОНФЕРЕНЦИЯ INSPIRE TO HIGHER

  25 Октомври, 2019
  С усещане за приятелско отношение, колегиалност, уют, сигурност в бъдещите партньорства

  Купувачите на недвижими имоти са в златен период

  25 Октомври, 2019
  През 2020 г. пазарът ще бъде стабилен без осезаема промяна в цените на жилищата

  Подходящ ли е моментът да си купим жилище?

  24 Октомври, 2019
  Вижте коментарите и прогнозите на експерти за състоянието на пазара на имоти у нас

  Добромир Ганев: Ситуацията на имотния пазар е стабилна

  22 Октомври, 2019
  Интервю на Диана Дончева с Добромир Ганев за предаването „Преди всички“

  Имотният пазар запазва стабилност въпреки опасенията за рецесия

  22 Октомври, 2019
  "Няма притеснение, което да окаже драматична промяна на пазара във всички градове в България"

  За НСНИ

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  •  office@nsni.bg 
  •  02/988 68 90
  •  0700 10 805
  •  София, бул. "Патриарх Евтимий" 36А

  Виж на картата