• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  You are here

  Бежанците от Украйна вече влияят върху наемите на имоти във Варна

  Published date: 
  25.03.2022
  Категория: 
  Имотен пазар

  Украинските бежанци вече влияят на пазара за наемане на недвижими имоти във Варна, каза за БТА председателят на Националното сдружение „Недвижими имоти“ Добромир Ганев.

  Според него, не е изключено те да допринесат и за допълнителното раздвижване на покупко-продажбите. Ганев допълни, че тези, които искат да наемат жилище, обикновено търсят луксозни имоти, оборудвани с всичко необходимо. Проблемът е, че пристигналите у нас не винаги остават за дълго, което пък кара наемодателите да проявяват предпазливост.

  Миналата 2021 година беше може би най-силната за последните 12-13 години като сделки с имоти, допълни Ганев. Според него Варна е сред градовете, където има най-голям ръст на сключените сделки. Той посочи, че реализираните покупко-продажби са били 15 600, като около 30 на сто са реализирани с някакво кредитиране. Ръстът на сделките е с 25 процента в сравнение с предходната 2020 г. Започнатото ново строителство в крайморския град през 2021 г. е 380 000 квадратни метра на база разгърната застроена площ.

  Заради инфлацията мнозина търсят възможности да защитят своите спестявания чрез придобиване на различни активи, обясни Ганев. Според него това е една от основните причини хората да се насочват към купуване на недвижими имоти. Този фактор – инфлацията,  дава основание да се очаква, че и тази година също ще бъде силна откъм реализация на покупко-продажби, въпреки всички други негативни макроикономически и политически тенденции, бе позицията на експерта.

   

  Author: 
  БТА

  Partners

  About NSNI

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  Виж на картата