• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  You are here

  Цените на жилищата в София остават високи

  Published date: 
  02.06.2021
  Категория: 
  Имотен пазар

  Въпреки пандемията се оказва, че цените на имотите в София продължават да растат. Трудно може да се намери жилище в София под 1000 евро за кв.м. Немалко хора предполагаха, че пандемията ще предизвика криза на имотния пазар, но това така и не се случи.

  “Пазарът на имоти се влияе от настоящата пандемия и от всичко онова, което се случва в международен план, но се влияе в посока развитие. Има растеж на пазара на недвижими имоти и като ценови нива, и като динамика. Разбира се, не навсякъде и на всички територии”, казва Ирена Перфанова - зам.-председател на Националното сдружение “Недвижими имоти” пред БНР.

  Тенденцията за концентрация на хората в по-големите населени места е още от преди пандемията и е свързано с дигитализацията и с бъдещото развитие на тези населени места. Търсенето и предлагането се вяват пазарен регулатор на това на къде ще вървят цените и какво ще бъде темпото на развитие на пазара.

  По думите ѝ в момента заради повишаване на цените на суровините, се увеличават и цените на имотите в столицата. Това влияе особено много на новото строителство, което пък е индикатор за това, което се случва на пазара, а също така оказва влияние и на общото ниво на цените на имотния пазар.

  Още за имотния пазар в София - чуйте в разговора >>>

   

  Author: 
  БНР

  Partners

  About NSNI

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  Виж на картата