• +359 2 988 68 90  
  • БГ
  • EN

   

  You are here

  Франция насърчава нулев наем на търговски площи през ноември

  Published date: 
  13.11.2020
  Категория: 
  Имотен пазар

  Френският министър на финансите Брюно льо Мер обяви в четвъртък, 12 ноември 2020 г., още мерки в подкрепа на собствениците на търговски имоти, чиито бизнес бе засегнат от кризата, предизвикана от пандемията с Ковид-19. Льо Мер съобщи, че ако собствениците освободят от наем за месец ноември малките и средни предприятия, заемащи техни обекти, бюджетът на страната за следващата, 2021 година, ще им позволи да получат 50% данъчен кредит върху тези плащания. Мярката обхваща наемите, получени от фирми с до 250 души персонал.

  В МАНХАТЪН ПРЕДЛАГАТ ИМОТИ БЕЗ НАЕМ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА

  Досега размерът на тази отстъпка за собствениците на търговски имоти беше в размер на 30%, като надеждите на френското правителство са с увеличението и да привлекат още наемодатели към инициативата.

  По време на блокадата въвд Франция, която започна на 30 октомври 2020 г., много магазини, предлагащи продукти, които не са от първа необходимост, ресторанти и хотели бяха принудени да затворят врати. Малките и средни компании са изправени пред сериозни затруднения за обслужването на фиксираните разходи, каквито са и наемите за търговски площи.

  Author: 
  Reuters

  Partners

  About NSNI

  НAЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ обединява брокери и агенти за недвижими имоти, които искат да упражняват по легален и професионален начин своята професия. НСНИ представлява техните интереси пред обществото, институциите, потребителите и бранша.

  Свържете се с нас

  Виж на картата